Hormooncoach en orthomoleculair adviseur

Mijn naam is Roelande Hilbers en ik ben opgeleid als trainer hormoonfactor en orthomoleculair voedingsdeskundige en adviseur. In het dagelijks leven woon ik samen met mijn man en onze hond in het mooie Zwolle. Gezond en lekker eten is mijn passie en dit wil ik graag met je delen om je op weg te helpen naar een gezonder en vitaler leven. 

Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl een enorme bijdrage kan leveren aan je gezondheid en je welbevinden. En niet alleen door gezond te eten maar ook door regelmatig te bewegen, te trainen, buiten te zijn en aan stressbeperking te doen. Er is voor iedereen wat wils als het om beweging gaat. 

Naast het dagelijks wandelen met de hond ga ik zelf graag naar Power pilates en yoga en neem ik me steeds weer voor om ook meer aan krachttraining te gaan doen..;)

Veranderingen in leefstijl hebben mij enorm geholpen. In een periode van veel stress, buikklachten en darmproblemen ben ik aan de opleiding Trainer Hormoonfactor begonnen. Ik wilde graag weten wat ik zelf kon doen om mijn klachten te verminderen. De opleiding was ontzettend interessant en leerzaam. Naast de informatie over hoe je hormoonstelsel werkt, kreeg ik ook lessen over hoe je spijsvertering werkt, wat je met voeding en krachttraining kan doen, hoe de psychologie van voeding werkt en hoe je cliënten kan coachen naar veranderingen in leefstijl. Alles met je hormoonstelsel als uitgangspunt.

Ik ging de hormoonfactor zelf toepassen op mijn voeding en leefstijl en dat hielp enorm. Ik had meer energie, geen buikklachten meer, mijn buikje werd minder en mijn huid, haren en nagels knapten er enorm van op.  

Nadat mijn buikklachten waren verbeterd was ik eind 40 en kwam ik in de voorfase van de overgang en door de dalende hormonen kreeg ik veel klachten, het leek wel een burnout. Ook hier kon ik de hormoonfactor leefstijl weer goed toepassen.
Ik besloot om anderen hier mee te gaan helpen en zo ontstond mijn praktijk Hormoon-vitaal.nl. 

Maar ik was en ben nog niet uitgeleerd. Ik wilde graag meer leren over hoe mijn lichaam werkt, waarom een gezonde leefstijl werkt en hoe ik dat ook aan jou kan leren. De opleiding tot orthomoleculair adviseur vond ik een mooie aanvulling. Zo heb ik meer geleerd over waarom je vitamine B6 of zink nodig hebt. En kan ik je niet alleen met advies over leefstijl op weg helpen naar een vitalere versie van jezelf maar evt. ook met aanvullende nutriënten in de vorm van supplementen.

Hartelijke groet,

Roelande Hilbers

 

Opleiding

 

 • Trainer Hormoonfactor - Sonnevelt opleidingen i.s.m. Ralph Moorman
 • Hormoonbalans voor vrouwen  dagcursus Barbara Havenith/Ralph Moorman
 • Dagcursus Spijsvertering - Astrid te Winkel
 • Orthomoleculair adviseur basis SOHF (Stichting Ortho Health Foundation)
 • Orthomoleculair adviseur gevorderd  SOHF
 • Webinar Overgangsklachten - Natura foundation
 • Webinar Covid - Natura foundation
 • Webinar vitamine B12 -Natura foundation
 • Webinar Huid en nagels - Natura foundation
 • Webinar Behandelen van metabole stoornissen: activeren van AMPK - Natura foundation
 • Webinar Slaapproblemen: oorzaken & integrale behandeling - Natura foundation