Hello Sunshine!

Gepubliceerd op 4 juni 2023 om 16:36

 

Voorjaar en zonlicht, zucht, wat heerlijk! Ik draai mijn gezicht als een zonnebloem naar de zon. De zon zorgt dat we meer serotonine aanmaken waardoor we ons gelukkiger en meer ontspannen voelen. Daarom worden we er zo blij van! Je maakt ook nog eens vitamine D3 aan, als je ten minste onbeschermd in de zon bent in korte broek en hemdje.  Minder kleding mag natuurlijk ook!

Zonnebrand en hormonen zijn niet zulke goede matties omdat er vaak hormoonverstorende stoffen in zitten. Met de 100% natuurlijke zonnebrand heb je daar geen last van. Helaas loop je met dat spul op je huid rond als een lichtgevend Casper het spookje. Die van jou niet? Wacht maar tot je uit het water komt…Er kan inderdaad geen zonnestraal meer door. Ziet er niet uit, echt niet.

Wat dan wel? Zon niet te lang, bouw het langzaam op zodat je huid er aan kan wennen. Of zet een hoed op, gebruik een parasol en als het moet gebruik dan zonnebrand met natuurlijke ingrediënten maar met een chemisch filter om niet te verbranden. Zo verzorg je je huid op een natuurlijke manier zonder dat je verbrand of wit uitslaat.

Zon zorgt voor meer serotonine en de serotonine zorgt er voor dat je meer melatonine aanmaakt zodat je lekker kan slapen. En slapen en ontspanning zijn erg belangrijk voor een goede hormoonbalans. Zo helpt slaap om de hormonen insuline en cortisol beter te laten werken waardoor de suikerhuishouding beter werkt en onze eetlust binnen gezonde grenzen blijft.

Stressvolledag? Naast hummen, een liedje zingen of in de zon liggen kan je ook knuffelen met je partner, kind of je huisdier aaien. Je maakt dan het knuffelhormoon oxytocine aan dat je ook helpt

om te ontspannen. En een boekje lezen voor het slapengaan werkt ook beter dan op je mobieltje kijken in bed.

Cortisol en melatonine samen zorgen ook nog eens voor een goed dag- en nachtritme. Cortisol zorgt dat je ’s ochtends wakker wordt en zin hebt aan je nieuwe dag. Ga daarom overdag lekker naar buiten, beweeg en vang zoveel mogelijk daglicht. En geniet van het mooie weer!

Heb je vragen of kan ik je helpen? Neem dan gerust contact op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.