Trage Tinus is je vriend!

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 16:22

Hormonen zijn belangrijke boodschapperstofjes. Ze worden aangemaakt in een hormoonklier en via het bloed gaan ze naar de plek waar ze hun werk kunnen doen. De taak van de hormonen is om alle processen in je lichaam in balans te brengen.

Suikerrss

Een voorbeeld van zo’n hormoon is insuline. Insuline heeft als taak om je bloedsuikerspiegel te verlagen. Steeds als je wat eet of een cappuccino of colaatje drinkt, gaat je bloedsuiker omhoog. Insuline komt er dan bij om die bloedsuikerspiegel te verlagen en brengt zo de boel weer mooi in balans.

Snelle Jelle

Snelle koolhydraten zoals frisdrank, koek, snoep, chips maar ook sap uit een pak, witbrood en witte spaghetti of andere pasta zijn de Snelle Jelles van ons eten. Ze zijn lekker zoet of zout, vet en krokant en daardoor erg verleidelijk. Een Snelle Jelle zorgt voor snelle energie door een piek in je bloedsuiker. Energie die je vaak niet gebruikt en je lichaam opslaat als vet. Jup, van Snelle Jelles eet je meer dan je wilt en wordt je sneller dik of kan je Diabetes 2 krijgen.

Trage Tinus is je beste vriend

We hebben meer aan Trage Tinus. Niet beledigend bedoeld hoor, in tegendeel want Trage Tinus is eten dat onze bloedsuikerspiegel geleidelijk verhoogt waardoor het langzaam energie afgeeft. Groente, fruit, haver, zilvervliesrijst, ei, avocado, ongebrande noten en vette vis, zijn allemaal voorbeelden van Trage Tinussen. Ze bevatten langzame koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten en vezels en veel voedingsstoffen. Je kan ze het beste in combinatie met elkaar eten als ontbijt, lunch en avondeten.

Trage Tinus zorgt dat je bloedsuiker langzaam omhoog gaat, dat je minder snel trek krijgt en dat je niet steeds insuline hoeft aan te maken waardoor er minder stress in je lichaam is. Trage Tinus is je beste vriend!

Heb je vragen of kan je ik je helpen, neem dan gerust contact en maak een gratis kennismakingsafspraak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.