Grrruwelijke trek

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 16:36

Gruwelijke trek 

De vorige keer hadden we het over Snelle Jelles (suiker, snoep, koek, frisdrank, pizza, witte pasta etc.) en Trage Tinussen (haver, volkoren, zilvervliesrijst, peulvruchten, groente, fruit, avocado, olijfolie en roomboter) en wat die met je bloedsuikerspiegel doen. Deze keer wil ik jullie meenemen naar Grehline en Leptine oftewel Gruwelijke trek en Lekker lang vol. Grehline is het hormoon dat er voor zorgt dat je trek in eten krijgt. Leptine geeft een signaal aan je lichaam dat je genoeg gegeten hebt en je verzadigd bent.

Gruwelijke trek 

Eet je nu vaak Snelle Jelles dan heb je vaker trek (Gruwelijke trek), het hormoon Leptine (Lekker lang vol) zegt dan eigenlijk ‘Zoek het zelf maar uit. Jij blijft maar eten, dan doe ik niet meer mee!’ Het hormoon wordt niet goed meer afgegeven met als gevolg dat je trek houdt, wat dikker wordt want die Snelle Jelles leveren meer energie (calorieën) dan jij kan verbranden. Je lichaam slaat die energie dan op in extra vetcellen. En die extra vetcellen maken graag nog wat meer Ghreline aan. Gruwelijk ja…

Lekker lang vol

Eet je meer Trage Tinussen in combinatie met elkaar dan werken beide hormonen goed. Je voelt je langer verzadigd, Leptine werkt goed (Lekker lang vol) en daarom hoeft je lichaam geen Ghreline (Gruwelijke trek) meer aan te maken.

Trage Tinus is je beste vriend

Stel dat je langere tijd gevulde speculaas, kerstkransjes en meer lekkere dingen hebt gegeten dan blijf je maar trek in houden in die zoetigheid. Een goed voornemen kan dan zijn om even terug te gaan naar ‘gewoon’ drie keer per dag eten met Trage Tinussen. Trage Tinus voor ontbijt, lunch en diner. Een glas water kan je ook helpen en vooruit een stukje fruit of een gekookt ei of een klein handje noten als tussendoortje.

Heb je vragen of kan je ik je helpen, mail me dan op info@hormoon-vitaal.nl of plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.